Saleuri (saratele) cu chimen

Printeaza

Saleuri (saratele) cu chimen din: faina, lapte, unt, sare, chimen, ou, cascaval.

Ingrediente:Saleuri (saratele) cu chimen

  • 400 g făină
  • 1 pahar cu lapte (1/8 l)
  • 150 g unt sau margarină
  • 1 linguriţă sare
  • chimen
  • 1 ou crud
  • opţional, caşcaval ras – pentru glazură

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mare se amestecă făina, untul (margarina) înmuiat la căldură, laptele şi sarea. Amestecul se frământă bine, până ce devine omogen.

Castronul cu amestecul se acoperă apoi cu un şervet şi se ţine la frigider minimum 0 oră. Când se scoate din frigider, aluatul este întins cu un rulou pe o planşetă presărată cu făină, într-un strat cu grosimea de circa 1/2 cm.

Se unge pe deasupra cu oul bătut bine, se presară chimenul şi (eventual) caşcavalul ras.

Cu un cuţit foarte ascuţit se taie coca în fâşii lungi de circa 10 cm şi late de 1 -2 cm. Saleurile se aşază într-o tavă (emailată şi neunsă) şi se coc în cuptor la foc potrivit, cam 30 de minute (până încep să se rumenească).

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.