Bureti marinati
PrinteazaBureti marinati din: bureti, sare, piper, dafin.
- bureti
- sare
- piper
- foi de dafin
Mod de preparare:
Bureţii se spală în mai multe ape, şi se lasă să se zvânte.
Se pune la fiert un vas cu apă şi sare, după gust şi, când clocoteşte, se bagă şi bureţii, lăsându-i să dea şi ei în câteva clocote.
Se scot şi se aşează, să se scurgă de apă, sub o presă, adică între două scânduri şi o greutate deasupra.
A doua zi se scot de sub presă şi se aranjează în borcane potrivit de mici.
Se prepară oţetul adăugând, la un litru oţet de 9°, jumătate litru apă şi 30 g sare pentru fiecare litru de lichid, boabe de piper şi foi de dafin.
Se aşează vasul pe foc şi, când clocoteşte, se toarnă în borcane peste bureţi.
Se închid borcanele cu folie adezivă sau cu celofan şi când s-au răcit se pun la păstrat.
Pofta buna!