Ciuperci uscate

Printeaza

Ciuperci uscate din: ciuperci.

Ingrediente:Ciuperci uscate

  • ciuperci

 

 

Mod de preparare:

Se aleg bureţi, hibrizi, vineţele, culese cel mult de o zi.

Se îndepărtează codiţele (la care au) şi se şterg bine cu o cârpă uscată şi foarte curată. Dacă nu avem ciuperci suficiente, putem usca şi codiţele.

Ciupercile nu se spală înainte de a fi puse la uscat, deoarece se zvântă foarte greu, dar se spală bine când sunt uscate, înainte de a le pregăti. Spre deosebire de celelalte legume, ciupercile se dau mai întâi la cuptor, deoarece conţin o canti­tate mai mare de apă.

Ele se aşează pe o tavă şi se bagă în cup­torul cald, după ce s-a stins focul, lăsându-le 20-30 minute. Uşa de la cuptor se lasă deschisă pentru ca aburii degajaţi de ciuperci să poată ieşi, iar aerul rece să poată intra.

Ciupercile astfel zvântate se pun la uscat la aer şi soare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.