Ciuperci uscate
PrinteazaCiuperci uscate din: ciuperci.
- ciuperci
Mod de preparare:
Se aleg bureţi, hibrizi, vineţele, culese cel mult de o zi.
Se îndepărtează codiţele (la care au) şi se şterg bine cu o cârpă uscată şi foarte curată. Dacă nu avem ciuperci suficiente, putem usca şi codiţele.
Ciupercile nu se spală înainte de a fi puse la uscat, deoarece se zvântă foarte greu, dar se spală bine când sunt uscate, înainte de a le pregăti. Spre deosebire de celelalte legume, ciupercile se dau mai întâi la cuptor, deoarece conţin o cantitate mai mare de apă.
Ele se aşează pe o tavă şi se bagă în cuptorul cald, după ce s-a stins focul, lăsându-le 20-30 minute. Uşa de la cuptor se lasă deschisă pentru ca aburii degajaţi de ciuperci să poată ieşi, iar aerul rece să poată intra.
Ciupercile astfel zvântate se pun la uscat la aer şi soare.