Conserva de rosii umplute cu orez
PrinteazaConserva de rosii umplute cu orez din: rosii, ceapa, orez, untdelemn.
- 3 kg roşii pentru umplut, potrivite ca mărime
- 2-3 cepe mari
- 750 g orez
- 300 ml untdelemn
- 1 kg roşii pentru suc
Mod de preparare:
Se aleg roşii rotunde, nu prea mari, proaspete şi tari. Se scot codiţele şi în locul lor se taie un căpăcel, pe unde se scoate miezul şi seminţele, cu atenţie, pentru a rămâne întregi.
Se aşează apoi fiecare roşie pe o tavă, cu gura în jos, pentru a se scurge toată zeama, după care se umplu cu orez. Se introduc apoi într-o cratiţă, una lângă alta, turnând deasupra sucul de roşii pregătit mai înainte, la care s-au folosit şi miezurile scoase de la roşii.
Se stropesc cu untdelemn şi se pun la foc mic să dea în câteva clocote. Se ia vasul de pe foc, se lasă să se răcească puţin şi se aşează în borcane, turnând deasupra sosul. Se închid cu folie adezivă.
Se fierb la bain-marie în prima zi, 25 minute, iar a doua zi, 10 minute.