Salata de telina in otet
PrinteazaSalata de telina in otet din: telina, otet, sare, untdelemn, boabe de mustar.
- telina
- otet
- apa
- sare
- untdelemn
- boabe de mustar
Mod de preparare:
Ţelina se curăţă, se spală şi se lasă să se scurgă bine de apă.
Se pune un vas cu apă şi puţină sare (1%) pe foc şi când clocoteşte se aşează ţelina tăiată în jumătate pentru ca să fiarbă mai repede.
Se lasă să fiarbă 10-15 minute, se încearcă cu o furculiţă şi, dacă pătrunde uşor, este gata şi se trage vasul de pe foc. Se lasă să se răcească, apoi se taie subţire ca fideaua şi se aşează în borcan.
Separat se prepară oţetul, adăugând, la un litru oţet de 9°, un litru şi jumătate de apă şi 30 g sare la fiecare litru de lichid. Când oţetul clocoteşte, se toarnă în borcane peste ţelină şi se acoperă imediat cu folie adezivă sau cu celofan.
După ce borcanele s-au răcit, se aşează la păstrat. Când se serveşte, se adaugă untdelemn şi una-două linguriţe muştar amestecat cu puţin untdelemn.