Friptură de Rață cu Rozmarin și Usturoi din: piept de rata, usturoi, rozmarin, ulei, garnitura de legume. Descoperă o rețetă care transformă carnea de rață într-un festin culinar. Această combinație clasică de arome aduce în prim plan gustul bogat al cărnii de rață, îmbogățit cu parfumul inconfundabil al rozmarinului și picanteria subtilă a usturoiului. Fie […]
Reteta zilei: Friptura de vita la gratar cu sos de unt
PrinteazaFriptura de vita la gratar cu sos de unt din: vita, ulei, sare, piper, otet, piper, dafin, ceapa, tarhon, ou, unt, piper alb.
Ingrediente:
- 4 fripturi de vita de cate 225g
- 1 lingura ulei
- sare și piper negru măcinat
Ingrediente pentru sos:
- 6 linguri otet
- 12 boabe de piper negru
- 2 frunze de dafin
- 2 cepe mici, tocate marunt
- tarhon proaspat
- 4 gălbenușuri de ou
- 225g unt la temperatura camerei
- piper alb măcinat
Mod de preparare:
Pregatiti sosul. Puneti oțet, boabele de piper, frunze de dafin, ceapă și tarhon intr-o tigaie mica si gatiti pana se reduce la jumatate. Strecurati printr-o sită fină.
Se bat gălbenușurile de ou cu sare și piper alb proaspăt măcinat într-un castron mic.
Intr-o cratita, la bain-marie, adaugati castronul cu oua si incorporati oteul strecurat, amestecand sa se incorporeze.
Incorporti treptat untul si amestecati sa se omogenizeze. Pastrati sosul cald.
Incalziti o tigaie mare. Asezonati friptura cu sare și piper proaspăt măcinat negru.
Ungeti un gratar. Adaugati fripturile si rumeniti pe ambele parti cate 4-5 minute.
Se servesc fripturile cu sosul de unt.
Friptura de vita la gratar cu sos de unt
Pofta buna!
Friptură de Porc Glazurată cu Ananas
Friptură de Porc Glazurată cu Ananas din: carne de porc, ananas, sos de soia, miere, usturoi, ghimbir, ananas, sare, piper. Perfectă pentru o cină în familie sau un eveniment festiv, această friptură de porc promite să fie vedeta mesei. Află cum să o pregătești pas cu pas pentru a impresiona cu o prezentare demnă de […]