Sos de vin dulce

Printeaza

Sos de vin dulce din: vin, galbenus, zahar, lamaie.

Ingrediente:Sos de vin dulce

  • 1 pahar de vin alb
  • 3 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr pudră
  • coaja rasă de la o lămâie

Mod de preparare:

Se freacă gălbenuşul cu zahărul şi coaja de lămâie până se obţine o cremă omogenă care se subţiază cu vinul călduţ, amestecând continuu.

Se pune apoi vasul la foc moale ca să se îngroaşe sosul, având grijă să nu fiarbă. Când este gata se toarnă peste budincă (ori sufleu).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.