Sos rapid de gutui

Printeaza

Sos rapid de gutui din: gutui, faina, untdelemn, sare, zahar.

Ingrediente:Sos rapid de gutui

  • 1 gutuie (250 g)
  • 10 g făină (o linguriţă rasă)
  • 2 linguri untdelemn
  • o linguriţă margarină
  • sare
  • o lingură zahăr

Mod de preparare:

Gutuia se curăţă de coajă, se rade pe răzătoarea cu găuri mari şi se fierbe, într-un sfert de litru de apă, circa 15 minute. Făina şi zahărul se amestecă într-un vas, pe foc, până se caramelizează (de culoare maron deschis).

Se ia de pe foc, se toarnă untdelemnul şi se stinge cu zeama rămasă de la fier­berea gutuii. Se lasă să fiarbă până se desface bine tot zahărul, amestecând mereu.

Se potriveşte de sare şi zahăr şi se răstoarnă peste gutuie. La urmă se pune margarina.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.