Budinca de gris cu branza
PrinteazaBudinca de gris cu branza din: branza, gris, lapte, oua, zahar, unt, lamaie, stafide.
- 500 g brânză de vaci
- 150 g de griş
- 350 ml lapte
- 4 ouă
- 50 g zahăr
- 50 g unt
- coajă rasă de la o lămâie
- 50 g stafide
Mod de preparare:
Laptele se pune la fiert şi, când începe să clocotească, se adaugă grişul, puţin câte puţin, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. După ce grişul a fiert circa 10 minute, se lasă să se răcească.
Intr-un castron, brânza de vaci se frământă bine, adăugându-i-se gălbenuşurile, stafidele, vanilia, coaja rasă de lămâie şi grişul, fiert şi răcit. Spuma se bate, în continuare, până ce se topeşte zahărul.
Compoziţia de brânză de vaci se amestecă, uşor, cu albuşul bătut, apoi se toarnă într-o tavă unsă cu unt. Tava se dă la cuptor, la foc moderat, circa 20 de minute (până ce se rumeneşte budinca).
După ce s-a copt, budinca se porţionează şi se serveşte stropită cu sos de lămâie dulce.
Pofta buna!