Sos tomat cu usturoi

Printeaza

Sos tomat cu usturoi din: rosii, supa, unt, ceapa, piper, usturoi, patrunjel.

Ingrediente:Sos tomat cu usturoi

  • 1 kg roşii
  • 500 ml supă de carne sau apă
  • 50 g unt sau untdelemn
  • o ceapă de mărime mijlocie
  • 3-4 boabe de piper
  • 5-6 căţei de usturoi
  • o legătură de pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se spală roşiile şi se taie mărunt. Se pun într-o oală cu supă de came sau cu apă, cu ceapa, curăţată şi spălată, cu sare şi piper, după gust. Se lasă pe foc să fiarbă.

După ce au fiert, se dau roşiile prin sită şi, în acelaşi vas, se strecoară zeama de fierbere, se adaugă untul sau untdelemnul, boabele de piper, sfărâmate, pătrunjelul verde, tocat şi usturoiul pisat ca pentru mujdei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.