Maioneza cu mustar

Printeaza

Maioneza cu mustar din: oua, ulei, sare, lamaie, mustar.

Ingrediente:Maioneza cu mustar

  • 2 gălbenuşuri de ou (unul fiert şi unul crud, sau ambele crude, ori ambele fierte)
  • 200-250 ml untdelemn
  • sare
  • suc de lămâie sau sare de lămâie diluată
  • una-două linguriţe de muştar

 

Mod de preparare:

Se pun gălbenuşurile într-un castron (cel fiert se dă prin sita de ceai), se adaugă sare si mustar şi se amestecă bine, cu o lingură de lemn.

Când gălbenuşurile sunt bine ameste­cate, se adaugă untdelemnul, picătură cu picătură, amestecând în continuare. Când oul începe să se lege, se toarnă untde­lemnul în cantitate mai mare.

Sucul de lămâie se adaugă trep­tat, după gust. Maioneza este gata atunci când s-a întărit.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.