Sufleu de peste slab
PrinteazaSufleu de peste slab din: peste, faina, lapte, lamaie, margarina.
- 200 g peşte slab
- o lingură făină
- o jumătate de pahar lapte
- lămâie
- o linguriţă margarină
- 2 albuşuri
Mod de preparare:
Peştele, curăţat de pieliţe şi oase, se dă prin maşina de tocat. Se prepară un sos bechamel, care se amestecă împreună cu peştele, albuşurile bătute spumă şi lămâia pusă după gust.
Se pune compoziţia într-o formă unsă cu puţină margarină şi se fierbe la cuptor, la bain-marie, timp de 40 de minute.
Sufleurile pot fi pregătite şi din diferite legume (conopidă, spanac, dovlecei, fasole verde, mazăre, andive, cartofi, vinete etc.) după acelaşi principiu.
Se pot adăuga brânză rasă, verdeaţă, care dau un plus de savoare, sos de peşte cu ciuperci ori de sos de lămâie.
Pofta buna!