Bors moldovenesc de vita cu castraveti murati din: carne de vita, ceapa, morcovi, telina, bors, verdeata, sare. Ingrediente: 900 g carne de vită 3 cepe 2 morcovi 1 ţelină mică 1 l borş 500 g castraveţi muraţi 2 rădăcini de pătrunjel 1 legătură leuştean 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Pune […]
Ciorba de vita (Bors de vita)
PrinteazaCiorba de vita (Bors de vita) din: carne de vita, telina, morcovi, pastarnac, patrunjel, ceapa, ardei, orez, rosii, leustean, sare, bulion.
- 1 kg carne vită (eventual cu os)
- 1 telină mijlocie
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 rădăcină pătrunjel
- 2 cepe
- 2 ardei graşi
- 2-3 linguri orez
- 2-3 roşii (1-2 linguri bulion)
- leuştean
- sare
- 1 I borş
Mod de preparare:
Carnea este tăiată, spălată şi pusă la fiert într-o oală cu 2 l apă.
Se dă în fiert, se curăţă bine de spumă, după care carnea se scoate; apa în care a fiert carnea se aruncă şi oala se spală bine.
Carnea se spală din nou în jet de apă rece şi se pune din nou la fiert în 2 I de apă rece.
Separat, se curăţă zarzavatul, se spală bine şi se rade prin răzătoarea mare.
Cepele şi ardeii graşi se taie nu prea mărunt.
Când carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă în ciorbă zarzavatul, ceapa, ardeii şi roşiile tăiate mărunt (sau bulionul).
Se continuă apoi fierberea până ce zarzavatul şi carnea sunt bine fierte (intră uşor furculiţa în ele).
Atunci se pune borşul (de preferat fiert şi curăţat de spumă în prealabil), leuşteanul tocat şi sarea.
Se mai dă o dată în clocot, apoi poate fi servită caldă, cu sau fără smântână.
Pofta buna!
poate iti place si:
Bors de vita cu smantana
Bors de vita cu smantana din: carne de vita, ceapa, morcov, albitura, ardei, rosii, bors, smantana, sare, ou, orez, leustean. Ingrediente: 750 g carne de vita 1 ceapă 1 morcov albitură 1 ardei gras 3 roşii 1 l borş 1- 1 pahar cu smântâna sare 1 ou orez leuştean Mod de preparare: Spălaţi carnea, […]
Pofta buna!