Supa de ciuperci cu patrunjel
PrinteazaSupa de ciuperci cu patrunjel din: ciuperci, morcov, patrunjel, ou, ulei, sare, patrunjel radacina.
- 1/2 kg ciuperci
- 1 morcov
- 1 pătrunjel (rădăcină)
- 1 ou
- 2 linguri ulei
- sare
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Ciupercile crude sunt spălate bine şi tăiate, apoi se călesc (se prăjesc înăbuşit) într-o tigaie până ce se moaie bine.
Separat, se fierbe zarzavatul întreg sau tăiat în jumătăţi, în 2 I apă. Când zarzavatul a fiert, supa se strecoară şi în ea se pun ciupercile călite. Se mai dă în clocot de 2-3 ori, apoi se ia de pe foc.
Când supa s-a mai răcit pufin, se pune în ea oul bătut, se potriveşte de sare şi înainte de a fi servită se presară pătrunjelul verde, tocat mărunt.
Pofta buna!