Crevete inabusit
PrinteazaCrevete inabusit din: crevete, carne de porc, castane, ulei, ou, sare, bicarbonat, faina, vin, ghimbir, piper.
- 450 g crevete
- 85 g carne grasă de porc
- 150 g castane
- 6 linguri ulei de arahide
- 1 ou
- 1/2 linguriţă sare
- 1/4 linguriţă bicarbonat
- 2 linguri făină
- 1 lingură vin
- 1 lingură rădăcină ghimbir tocat
- piper
Mod de preparare:
Se pregătesc crevetele şi se taie mărunt împreună cu carnea. Castanele se decojesc, se spală şi se taie mărunt, amestecându-se cu crevetele şi carnea.
Se adaugă, omogenizându-se bine, oul, făina dizolvată în apă, bicarbonatul, vinul şi piperul. Când compoziţia a căpătat consistenţă, se prepară chifteluţe rotunde.
Se pun la prăjit, una câte una, în uleiul de arahide din tigaie, bine încins. In tigaie se presează cu un cuţit lat înmuiat în ulei, pentru a căpăta o formă plată.
Când sunt gata, se lasă să se scurgă bine de ulei. In tigaia în care au fost preparate se mai lasă trei linguri de ulei şi se prăjeşte (căleşte) ghimbirul, până ce începe să-şi degajă aroma.
Se toarnă deasupra o treime de ceaşcă cu apă fierbinte şi se pun înapoi chiftelele. Se leasă până ce se pătrund bine cu sos.
Pofta buna!