Orez cu carnaciori
PrinteazaOrez cu carnaciori din: orez, untura, carnaciori, sunca, oua, ceapa, ton, ciuperci, ceapa.
- 4 ceşti orez fiert
- 4 linguri untură
- 6 cârnăciori
- 200 g şuncă
- 2 ouă
- 1 ceapă
- 100 g ton
- ciuperci
- ceapă verde
Mod de preparare:
Se fierbe orezul în apă sărată, cu câteva ore înaimte de pregătirea mâncării. După ce a fiert, se scurge şi se spaală cu apă rece.
Cârnăciorii, şunca, ciupercile şi ceapa se taie felii subţiri şi se prăjesc uşor în untură. Se adaugă puţină apă caldă şi se lasă cratiţa la foc mic, să fiarbă în câteva clocote.
După ce sosul a scăzut, se adaugă orezul (încălzit în prealabil), tonul rupt în fâşii mărunte şi ouăle bătute ca pentru omletă.
Se amestecă încet, lăsând cratiţa pe foc foarte puţin timp, până ce compoziţia devine omogenă.
Pofta buna!
Foarte bun orezul cu carnaciori, chiar ma gandeam ca nu ma stiam ce sa gatesc ca sa zic asa