Peste alb cu maioneza

Printeaza

Peste alb cu maioneza din: peste alb, maioneza.

Ingrediente:

  • circa 1 kg peşte alb
  • 1 cană maioneză

 

 

Mod de preparare:

Peste alb cu maioneza: Pentru această reţetă se preferă peşte alb (răpitor) ca ştiuca, şalăul şi păstrăvul, dar merg şi peştii oceanici (cod, hering, macrou etc.).

Peştele se fierbe în apă cu sare – rasol de peşte.

Peştele rasol se aşază pe un platou mai mare şi se acoperă cu maioneză. Se ornează cu verdeaţă tocată şi/sau feliuţe fine de castraveciori muraţi sau cu gogoşari în otet.

Se serveşte cu lămâie tăiată în feliuţe subţiri.

Dacă este vorba de peşte mai mic (păstrăv sau mreană), aceştia pot fi serviti direct în farfurii, peste un strat de maioneză (sau alături de maioneză) şi cu feliute de lămâie pe marginea farfuriei.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.