Saramura de peste picanta

Printeaza

Saramura de peste picanta din: peste, sare, ulei, usturoi, ardei iute.

Ingrediente:Saramura de peste picanta

  • 3-4 peşti mai mici
  • sare
  • ulei
  • 1 căpăţână usturoi
  • 2-3 ardei iuţi

 

Mod de preparare:

Peştii se recomandă a fi mai mici (cam 0,250-0,5 kg bucata). Cei mai apreciaţi peşti pentru saramură sunt crapul şi carasul (împătimiţii apreciază mult şi bibanul, care totuşi are prea multe oase fine, dar ascuţite).

Peştii se curăţă bine de solzi şi de intestine, apoi se tranşează în bucăţi mai mari – ca pentru o porţie de saramură.

Separat se pregăteşte o saramură fiartă (1 lingură de sare pentru o cană de apă).

Când peştele s-a fript (rumenit bine pe ambele părţi), se pune într-un castron mai mare. Peste el se toarnă saramura fierbinte, usturoiul pisat ca pentru mujdei şi ardeiul iute, tăiat fin sau pisat.

Se lasă să se răcească şi se serveşte, tradiţional, cu mămăligă caldă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.