Saramura de peste picanta
PrinteazaSaramura de peste picanta din: peste, sare, ulei, usturoi, ardei iute.
- 3-4 peşti mai mici
- sare
- ulei
- 1 căpăţână usturoi
- 2-3 ardei iuţi
Mod de preparare:
Peştii se recomandă a fi mai mici (cam 0,250-0,5 kg bucata). Cei mai apreciaţi peşti pentru saramură sunt crapul şi carasul (împătimiţii apreciază mult şi bibanul, care totuşi are prea multe oase fine, dar ascuţite).
Peştii se curăţă bine de solzi şi de intestine, apoi se tranşează în bucăţi mai mari – ca pentru o porţie de saramură.
Separat se pregăteşte o saramură fiartă (1 lingură de sare pentru o cană de apă).
Când peştele s-a fript (rumenit bine pe ambele părţi), se pune într-un castron mai mare. Peste el se toarnă saramura fierbinte, usturoiul pisat ca pentru mujdei şi ardeiul iute, tăiat fin sau pisat.
Se lasă să se răcească şi se serveşte, tradiţional, cu mămăligă caldă.
Pofta buna!