Vinete umplute cu ceapa si unt
PrinteazaVinete umplute cu ceapa si unt din: vinete, unt, ceapa, oua, sare, piper, pesmet.
- 4 vinete de mărime mijlocie
- 4-5 cepe potrivite
- 200 g unt
- 2 ouă
- sare
- piper
- pesmet
Mod de preparare:
Vinetele se spală şi li se îndepărtează cotoarele. Se scobesc de miez, după ce fiecare vânătă este tăiată în două, pe lung. Miezul se amestecă bine cu ceapa tocată cât mai mărunt.
Se adaugă sare şi piper după gust şi se omogenizează bine. Amestecul se căleşte foarte puţin într-o tigaie cu unt bine încins.
Se lasă să se răcească puţin şi se umplu vinetele scobite de miez. Se dau prin pesmet şi se pun la prăjit într-o cratiţă cu mult unt, bine încălzit înainte.
Pofta buna!