Miel cu spanac verde
PrinteazaMiel cu spanac verde din: carne de miel, spanac verde, ceapa, ulei, faina, bulion, sare, boia.
- 1 kg carne de miel
- 1,5 kg spanac verde
- 1-2 cepe
- 2 linguri ulei
- 1 lingură făină
- 2- 3 linguri bulion
- sare
- opţional: 1/2 linguriţă boia dulce
Mod de preparare:
Carnea se curătă bine, se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se pune la fiert într-o oală cu 1 I apă rece. După ce dă în clocot, se ia spuma şi se aruncă prima apă. Se pune apoi carnea din nou la fiert, cu ceapa tăiată mărunt.
Separat, se curătă şi spanacul, se spală în mai multe ape şi se taie în bucăti ceva mai mari. Când carnea s-a înmuiat, se trece într-o cratită de 3-4 I, se adaugă spanacul şi zeamă de la carne (eventual se mai completează cu apă caldă) până acoperă carnea şi spanacul.
Se pune apoi totul la fiert, la foc domol, acoperind cratifa (parţial). Se amestecă din când în când pentru a nu se prinde.
Tot separat, într-un castron, se amestecă bine făina cu 4-5 linguri de apă, se adaugă bulionul şi sarea (eventual boiaua). Amestecul (sosul) se adaugă în cratiţă atunci când carnea şi spanacul sunt aproape fierte. Se mai fierbe încă 15-20 de minute ca să mai scadă din lichid şi apoi mâncarea poate fi servită caldă.
Pofta buna!