Sos curry
PrinteazaSos curry din: ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, cardamom, ardei, curcuma, comino, coriandru, piure de rosii.
- 3 linguri ulei
- 1 ceapă tocată
- 4 căţei usturoi
- 4 cm rădăcină de ghimbir
- 1/2 linguriţă de cardamon pisat
- 1/2 ardei iute
- 1/2 linguriţă pudră de curcuma
- 1/2 linguriţa pudră de comino
- 1/2 linguiriţă pudră de coriandru
- 5 linguri piure gros de roşii
Mod de preparare:
Se pune uleiul într-o crăticioară cu fundul gros, pe foc mic, şi se adaugă ceapa şi usturoiul.
Când ceapa devine sticloasă, se scade focul la minim, se adaugă ardeiul iute, tocat, ghimbirul ras (pudra de ghimbir) şi restul de mirodenii.
Se amestecă bine, se adaugă piureul de roşii şi trei-patru de apă.
Se amestecă din nou şi se continuă fierberea, la foc minim, timp de aproximativ treizeci- patruzeci de minute, amestecând din timp in timp.