Peste cu orez si slanina
PrinteazaPeste cu orez si slanina si sofran din: peste, slanina, unt, ceapa, rosii, sofran, sare, piper, orez, boia.
- 1 peşte
- 125 g slănină
- 40 g unt
- 3 cepe
- 4 roşii
- 1/2 linguriţă şofran
- sare
- piper
- boia
- 250 g orez
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă cu unt topit se pun slănina tăiată cubuleţe şi cepele tocate mărunt. Când încep să captete o culoare aurie, se pun peste peştele curăţat şi dezosat, tăiait bucăţele potrivite.
Se pun la prăjit în ulei, pe ambele feţe şi dlupă ce s-au făcut puţin se scot şi se lasă la cald. In aceeaşi crattiţă se pun roşiile tăiate în cuburi, sarea, piperul, boiaua şi şofrranul.
Se adaugă apă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, aproape o jumătate de oră. Se adaugă bucăţile de peşte şi se lasă totul să mai dea câteva clocote.
Pofta buna!