Pui intregi la gratar

Printeaza

Pui intregi la gratar din: pui, ulei, piper, boia, sare, vin.

Ingrediente:Pui intregi la gratar

  • 1-2 pui
  • 2 linguri ulei (sau unt)
  • piper măcinat
  • 1 linguriţă boia
  • sare
  • eventual: 1/2 pahar vin

 

Mod de preparare:

Puii se curăţă bine, se spală şi se desfac pe lung în jumătăţi, pentru a putea fi aşezaţi pe grătar. Separat se prepară un sos rece, din: ulei, piper, boia, sare şi vin (eventual). Cu acesta se unge puiul în timp ce se frige pe grătar. Bucăţile de pui se frig pe ambele părţi.

Grătarul se serveşte cu mujdei de usturoi şi, tradiţional, cu mămăligă. Tot tradiţional, puiul la grătar se mănâncă cu mâna.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.