Chiftelute cu migdale
PrinteazaChiftelute cu migdale din: pulpa de porc, migdale, faina, ulei, menta, sare, piper, patrunjel.
- 500 g pulpă de porc
- 2 linguri făină de grâu
- 1 lingură migdale trecute prin răzătoarea mică
- 6 linguri ulei
- 4-5 frunze de mentă
- sare
- piper
- pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Pătrunjelul şi menta, tocate mărunt, se amestecă o dată cu carnea tocată, piper şi sare, după gust, şi se prepară mici chifteluţe, de mărimea unei prune.
Se tăvălesc prin făină şi se prăjesc în ulei bine încins înainte. Când au început să se rumenească, se scot şi se lasă să se scurgă bine de grăsime.
Se tăvălesc prin migdalele pisate, se aşază într-o cratiţă şi se acoperă cu apă fierbinte. Se lasă câteva clocote.
Se servesc fierbinţi, cu garnitură de orez fiert în aburi.
Pofta buna!