Vita cu sos de stridii
PrinteazaVita cu sos de stridii din: carne de vita, ciuperci, mazare, ghimbir, ceapa, vin, amidon, sos de stridii, sos de soia, zahar, ulei, sare.
- 400 g carne de vită
- 125 g ciuperci (urechi de lemn)
- 100 g muguri de porumb sau bambus
- 125 g mazăre
- 1 linguriţă ghimbir tocat
- 1 fir ceapă verde
- 2 linguri vin de orez
- 2 linguri amidon
- 2 linguri sos de stridii
- 1 lingură sos de soia
- 1 linguriţă zahăr maro
- 3 linguri ulei pentru prăjit
- sare
Mod de preparare:
Se taie carne în fâşii de cinci pe un centinnetru şi se omogenizează într-un castron cu sosul de soia, vinul de orez şi zahărul maro. Se lasă la o parte pentru o jumătate de oră.
Se prăjeşte uşor carnea într-o lingură de ulei bine încins înainte, se scoate şi se păstrează la cald.
Ciupercile, mugurii, tăiaţi în două şi ceapa verde, tăiată în bucăţi cu o lungime de doi-trei centimetri se pun la prăjit în acelaşi ulei. Se lasă, amestecându-se tot timpul, până ce încep să îşi schimbe culoarea.
Se adaugă carnea, amidonul, ghimbirul şi sarea. Se lasă timp de aproximativ trei minute, după care se adaugă sosul de stridii şi se mai lasă încă două minute, tot timpul amestecându-se.
Se serveşte caldă, cu orez simplu.
Pofta buna!