Felii de porc in sos dulce
PrinteazaFelii de porc in sos dulce din: carne de porc, zahar, usturoi, vin, untura, sos de soia.
- 200 g carne de porc
- 1 lingură de zahăr
- 50 g usturoi verde sau uscat
- 1 lingură vin
- 3 linguri untură
- 1 linguriţă glutamat de sodiu
- 1 lingură sos de soia
Mod de preparare:
Se fierbe carnea timp de douăzeci şi cinci de minute în apă. Se scoate din oală şi, după ce se răceşte, se taie felii de şapte centimetri lungime şi un centimetru grosime.
Se înlătură părţile dure ale usturoiului, după care se taie bucăţi de trei centimetri. Se spală. Se încinge tigaia, se pune untura în ea şi, după ce s-a topit, se adaugă usturoiul şi se amestecă, aproximativ un minut.
Se adaugă carnea şi vinul. Se amestecă până începe să îşi degajă aroma. Se adaugă sosul de soia, zahărul şi glutamatul de sodiu şi se amestecă.
Pofta buna!