Salata de andive cu sos de usturoi
PrinteazaO reteta de salata de andive cu salata alba, salata rosie, lamaie, alune, branza de capra, ceapa, usturoi, ulei de masline, smantana, otet de mere, marar, sare si piper.
- 4 andive
- o salată albă
- o salată roşie
- o lămîie
- 50 g alune
- 200 g brînză de capră
- o ceapă albă
- o căpăţînă de usturoi
- 250 ml ulei de măsline
- o lingură de smîntînă
- două linguriţe de oţet de mere
- o legătură de mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se pune într-un vas înalt. Se pasează cu un mixer, se adaugă sare, piper şi se pune la prăjit în puţin ulei de măsline. Se lasă pînă cînd capătă o culoare aurie, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
Se pune din nou în vas, se mixează, adăugind treptat restul de ulei de măsline, oţetul de mere şi smîntînă. Se condimentează dacă mai este nevoie, se adaugă mărar tocat şi se amestecă. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pînă în momentul servirii.
Salata albă şi salata roşie se spală, se taie fideluţă şi se pun într-un castron. Se adaugă ceapa curăţată de foi şi tăiată peştişori, brînză de capră sfărîmată sau dată pe râzătoare.
Andivele se desfac frunză cu frunză, se spală, se stropesc cu suc de lămîie şi se umplu cu amestecul de legume. Andivele umplute se servesc cu sosul de usturoi, presărate cu alunele tocate.
Poftă bună