Pulpa de miel cu lamaie

Printeaza

Pulpa de miel cu lamaie din: pulpa de miel, usturoi, cimbru, lamai, cartofi, ulei, sare, piper, rozmarin.

Ingrediente:Pulpa de miel cu lamaie

  • 1 pulpă de miel (din spate)
  • 6 căţei de usturoi
  • 1 lingură cimbru
  • 2 lămâi zemoase
  • 1 kg cartofi noi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 fir de rozmarin

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la treapta 3.

Curăţaţi şi tăiaţi bucăţi usturoiul. Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i în jumătăţi dacă sunt mari. Crestaţi în multe locuri pulpa şi îndesaţi în crestături usturoi, ace de rozmarin şi cimbru.

Apoi frecaţi bine carnea cu sare şi piper, pe toată suprafaţa.

Radeţi fin 1 lămâie, cu grijă, fără să ciupiţi din partea albă. Stoarceţi bine ambele lămâi, să obţineţi cca 80 ml suc.

Puneţi pulpa într-o tavă de mărime potrivită (scurtaţi o parte din tibie, ca să ocupe cât mai puţin loc în tavă); turnaţi peste ea sucul de lămâie, ungeţi cu 3-4 linguri ulei şi presăraţi coajă de lămâie.

Acoperiţi tava cu folie de aluminiu şi lăsaţi să se coacă 90-100 minute, după care întoarceţi pulpa, ungeţi-o cu sos din tavă, acoperiţi-o iar şi lăsaţi-o încă 15-20 min.

Pudraţi cartofii cu sare, piper şi cimbru, puneţi-i în tavă, în jurul cărnii, acoperiţi iar tava şi lăsaţi la copt cca 20 minute. Măriţi focul la treapta 6, descoperiţi tava şi lăsaţi să se rumenească 10-15 minute.

Serviţi imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.