Bors de miel cu verdeturi
PrinteazaBors de miel cu verdeturi din: miel, ceapa, morcovi, bors, leustean, orez, sare, galbenus.
- 1/2 cap de miel
- 1 gât de miel
- 400 g coaste de miel
- 15 fire ceapă verde
- 1 ceapă uscată medie
- 6-7 morcovi noi
- 1 legătură leuştean
- 2 linguri orez
- sare
- 1 l borş
- 2 gălbenuşuri
Mod de preparare:
Tăiaţi bucăţi cât mai mici carnea cu coaste, tăiaţi gâtul între vertebre Puneţi-le la fiert, împreună cu capul, în cca 2 1 apă rece cu sare, la foi mediu. După ce luaţi spuma, adăugaţi ceapa uscată tocată mărunt.
Când clocoteşte, reduceţi puţin focul.
După cca 50 min, când carnea a fiert, adăugaţi morcovul tocat cubuleţe, ceapa verde tăiată rondele groase şi orezul spălat.
Lăsaţi să mai fiarbă împreună 10-12 min, până e gata orezul, săraţi după gust, apoi adăugaţi borşul şi lăsaţi să mai fiarbă 1 min.
Luaţi de pe foc într-un castron, bateţi gălbenuşurile cu 2-3 linguri de apă rece, apoi picuraţi treptat zeamă din ciorbă, bătând mereu cu furculiţa, până umpleţi castronul.
Vărsaţi în ciorbă, amestecaţi bine, presăraţi leuşteanul tocat şi serviţi.
Pofta buna!