Ciorba de miel cu verdeturi din: cap de miel, coaste, ceapa, morcovi, leustean, orez, bors, sare, piper.
Ingrediente:
1/2 cap de miel
400 g coaste de miel
1 ceapă uscată medie
6-7 morcovi noi
1 legătură leuştean
2 linguri orez
sare
1 l borş
2 gălbenuşuri
Mod de preparare:
Tăiaţi bucăţi cât mai mici carnea cu coaste. Puneţi-le la fiert, împreună cu capul, în cca 2 l apă rece cu sare, la foi mediu. După ce luaţi spuma, adăugaţi ceapa uscată tocată mărunt.
Când clocoteşte, reduceţi puţin focul.
După cca 50 min, când carnea a fiert, adăugaţi morcovul tocat cubuleţe şi orezul spălat.
Lăsaţi să mai fiarbă împreună 10-12 min, până e gata orezul, săraţi după gust, apoi adăugaţi borşul şi lăsaţi să mai fiarbă 1 min.
Luaţi de pe foc într-un castron, bateţi gălbenuşurile cu 2-3 linguri de apă rece, apoi picuraţi treptat zeamă din ciorbă, bătând mereu cu furculiţa, până umpleţi castronul.
Vărsaţi în ciorbă, amestecaţi bine, presăraţi leuşteanul tocat şi serviţi.
Ciorba de miel (Bors de miel) din: carne de miel, ceapa, leustean, bors, orez, sare. Ingrediente: circa 1,5 kg carne de miel (cap, picioare, coadă) 1 ceapă veche şi/sau 2 legături ceapă verde leuştean verde 1 I borş 1-2 linguri orez sare Mod de preparare: Se curătă carnea de părţile cu păr (se poate chiar […]
Ciorba din cap de miel din: cap de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, leurda, orez, smantana, sare, otet. Ingrediente: 1 cap de miel bine curăţat 3-4 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelina 2 legături ceapă verde 1 legătură leurdă sau 2-3 fire usturoi verde 50 g orez 2 gălbenuşuri 200 g smântână sare oţet […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.