Bors de ied cu legume din: carne de ied, morcovi, patrunjel, pastarnac, varza, bulion, ceapa, telina, cartofi, ardei, bors, sare.
Ingrediente:
1 kg carne de ied cu os (gât, coaste)
4 morcovi noi măricei
1 rădăcină de pătrunjel
rădăcină medie de păstârnac
1/3 varză nouă
1 linguri bulion
1 ceapă mică
6 fire ceapă verde
1 tijă de ţelină cu frunze
6 cartofi noi medii
2 ardei graşi
1 legătură leuştean
1 legătură pătrunjel
1 borş
sare
ulei
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea cu os bucăţi cât mai mici, puneţi-o la fiert în cca 3 l de apă rece cu sare, la foc mediu.
Luaţi spuma, apoi adăugaţi ceapa uscată, tocată mărunt, rădăcinile de păstârnac şi pătrunjel, curăţate, despicate pe lungime, şi ardeii curăţaţi de cotoare.
Tăiaţi morcovii şi ţelina cubuleţe, tăiaţi bucăţele ceapa verde, tocaţi varza fieluţă fină. Incingeţi 2-3 linguri de ulei într-o tigaie mare şi căliţi-le împreună 5-6 min, la foc mediu, amestecând frecvent, până devine ceapa transparentă.
După cca 50 min, când carnea e aproape fiartă, scoateţi din oală rădăcinoasele şi ardeii, cu spumiera.
Terciuiţi cu furculiţa ardeii, să înlăturaţi coaja, puneţi piureul de ardei înapoi în oală, împreună cu legumele călite.
Lăsaţi să mai fiarbă 10 min, apoi adăugaţi şi cartofii curăţaţi, tăiaţi cubuleţe.
După cca 15 min, când au fiert cartofii, adăugaţi bulionul şi borşul, gustaţi şi potriviţi de sare. Fierbeţi totul încă 2-3 min şi luaţi de pe foc.
Ciorba din cap de miel din: cap de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, leurda, orez, smantana, sare, otet. Ingrediente: 1 cap de miel bine curăţat 3-4 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelina 2 legături ceapă verde 1 legătură leurdă sau 2-3 fire usturoi verde 50 g orez 2 gălbenuşuri 200 g smântână sare […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.