Morcovi la gratar caramelizati

Printeaza

Morcovi la gratar caramelizati din: morcovi, usturoi, ulei, sos de soia, ghimbir, otet, miere.

Ingrediente:

  • 18-24 morcovi noi
  • 2 căţei de usturoi, bine zdrobiţi
  • 2 linguriţe ulei de susan
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguriţe ghimbir ras
  • 3 linguri oţet balsamic
  • 1 linguriţă miere

 

Mod de preparare Morcovi la gratar caramelizati:

Fierbeţi morcovii parţial în apă clocotită, timp de 5 min. într-un castron mare de sticlă, amestecaţi restul ingredientelor.

Adăugaţi morcovii fierbinţi, bine scurşi, amestecaţi-i bine cu mirodeniile şi lăsaţi-i să se marineze 30 min.

Puneţi morcovii într-un coş de fript peşte sau, dacă sunt mici, înşiraţi-i pe frigărui, să nu cadă în foc.

Lăsaţi-i să se frigă 10 min, întorcându-i frecvent, până sunt uşor caramelizaţi pe toate părţile.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.