Limba cu smantana
PrinteazaLimba cu smantana din: limba, morcovi, ceapa, patrunjel, piper, sare, smantana, faina, verdeata, ulei sau unt.
Ingrediente:
- 1 kg limbă (de porc sau vită)
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 pătrunjel
- piper boabe
- sare
- 1/2 kg smântână
- 1/2 lingură făină
- 1 legătură verdeaţă (mărar sau pătrunjel)
- 2 linguri ulei sau unt
Mod de preparare Limba cu smantana:
Limba se fierbe. Separat, se pregăteşte un sos de smântână: într-o cratită de circa 3 I se pune uleiul (preferabil untul) să se înfierbânte.
Se presară apoi făina şi se amestecă încontinuu.
Când făina începe să se îngălbenească, se adaugă smântână, eventual putină supă în care a fiert limba, piperul măcinat şi sare (după gust).
După ce amestecul dă în clocot de câteva ori, se adaugă limba fiartă tăiată în feliufe mai subtiri (1/2-1 cm) şi se mai fierbe încă 5-10 minute. Când se ia de pe foc, se adaugă verdeata tocată mărunt.
Se serveşte imediat şi numai fierbinte. La reîncălzire (ceea ce nu recomandăm) se adaugă în sos încă 1 /2 lingură de unt.
Pofta buna!