Salată de Urzici: Savoarea Primăverii în Farfurie din: urzici, rosii, castravete, ulei, suc de lamaie, sare, piper, feta. Cu sosirea primăverii, natura ne oferă o gamă variată de plante pline de nutrienți și gust, iar urzicile se numără printre cele mai apreciate. Acest fel de mâncare aduce nu numai culoare pe masă, dar și un […]
Salata calda de fidea
PrinteazaSalata calda de fidea din: mazare, fidea, otet, ulei, sare, piper, marar, tarhon.
Ingrediente:
- 600 g boabe mazăre nouă
- 400 g păstăi de mazăre mange tout
- 400 g fidea de orez
- 2 cuburi supă de vită
- 1 cub supă de legume
- 2 linguri oţet balsamic
- 4 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- 1/2 legătură mărar
- 1 fir tarhon
Mod de preparare:
Puneţi la fiert 1 l apă, cu 1 cub de legume şi 1 de vită, fărâmiţate.
Când clocoteşte, adăugaţi fideaua şi lăsaţi-o să fiarbă 2 min. Scoateţi-o imediat în strecurătoare şi clătiţi-o cu apă rece; lăsaţi să se scurgă.
Curăţaţi tecile de mange tout Puneţi apă cu sare într-o cratiţă.
Când clocoteşte puneţi boabele de mazăre şi lăsaţi-le să fiarbă 5-6 min, după care adăugaţi şi tecile de mazăre.
După încă 2 min de fiert, luaţi de pe foc şi scurgeţi totul bine.
Incingeţi jumătate din ulei într-o tigaie mare, la foc mediu spre mare.
Rumeniţi uşor fideaua, 2-3 min, amestecând cu furculiţa pentru a o distribui în tigaie; scoateţi fideaua cu spumiera.
Intr-o altă tigaie, clocotiţi 100 ml apă cu restul de ulei şi ultimul cub de vită.
Puneţi în acest sos verdeţurile tocate, oţetul şi mazărea. Lăsaţi pe foc cât să se încălzească bine, fără să fiarbă.
Distribuiţi fideaua în farfurii, puneţi mazăre în jurul ei şi turnaţi sos din tigaie. Serviţi imediat.
Pofta buna!
Salată de Cartofi cu Tarhon din: cartofi, tarhon, ulei, otet, ceapa, saer, piper. Îmbogățită cu aroma distinctă a tarhonului, această salată de cartofi reprezintă o reinterpretare modernă și plină de savoare a unui clasic culinar. Perfectă ca garnitură la grătar sau ca fel principal într-o masă vegetariană, această salată combină simplitatea cu eleganța, oferind un […]