Aripioare cu sos de branza
PrinteazaAripioare cu sos de branza din: aripioare, otet, ulei, sos, boia, fulgi de ardei, sare, piper, smantana, maioneza, usturoi, branza.
- 24 aripioare
Pentru marinată:
- 250 ml oţet de mere
- 2 linguri ulei
- 2 linguri sos Worcestershire
- 2 linguriţe boia dulce
- 1 linguriţă fulgi de ardei iute
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă piper măcinat
- 1 lingură sos tabasco (sau hot sauce)
Pentru sos:
- 160 ml smântână
- 125 ml maioneză
- 2 căţei de usturoi tocaţi
- 2 linguri sos Worcestershire
- 125 g brânză cu mucegai albastru
- 2 linguri lapte
- sare
- piper măcinat
- tije de ţelină
Mod de preparare:
Preparaţi marinata amestecând bine ingredientele, puneţi aripioarele într-o pungă de uz alimentar (cu fermoar), turnaţi marinata peste ele şi amestecaţi. Presaţi să iasă aerul şi închideţi fermoarul pungii.
Lăsaţi în frigider câteva ore.
Amestecaţi într-un castronaş maioneza, smântână, usturoiul, sosul Worcestershire şi brânza bine zdrobită cu furculiţa. Adăugaţi un pic de lapte, până ce sosul are consistenţa unei smântâni.
Acoperiţi şi băgaţi în frigider.
Pregătiţi focul şi plasaţi grătarul la 12-15 cm deasupra cărbunilor încinşi. Scoateţi aripile şi ştergeţi-le cu un prosop; păstraţi marinata din pungă. Frigeţi-le întorcându-le frecvent şi ungeţi-le mereu cu marinată.
Serviţi cu sosul de brânză şi tije de ţelină.
Pofta buna!