Budinca de paine cu rosii

Printeaza

Budinca de paine cu rosii din: unt, usturoi, rosii, paine, ardei, lapte, oua, cascaval, nucsoara, sare, piper, parunjel.

Ingrediente:budinca_de_paine_cu_rosii

  • 25 g unt moale
  • un căţel usturoi, zdrobit
  • 10 felii pâine albă, mai veche
  • 2 roşii
  • un ardei gras
  • 200 ml lapte sau supă de pui
  • 2 ouă
  • 70 g caşcaval ras
  • nucşoară
  • sare
  • piper
  • pătrunjel, pentru decor

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul aragazului. Se amestecă untul cu usturoiul, apoi se foloseşte puţin din acesta pentru a unge o tavă de copt, nu prea adâncă.

Restul untului se întinde pe feliile de pâine.

Se aşază feliile de pâine, roşiile feliuţe, caşcavalul şi ardeiul în tava de copt, astfel încât acestea să se suprapună puţin.

Se amestecă laptele (sau supa) cu ouăle şi se asezonează cu nucşoară, sare şi piper. Se toarnă compoziţia peste pâine şi se apasă feliile uşor în lichid.

Se lasă deoparte 5 minute, apoi se presară restul de caşcaval răzuit şi se dă la cuptor timp de 15-20 de minute, până ce budinca se rumeneşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.