conopida, apa, miere sau lamaie. Deși poate suna neobișnuit, poți fierbe buchețele de conopidă în apă și să folosești lichidul ca un ceai. Acesta poate avea proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Ceaiul de conopidă, o inovație în lumea băuturilor sănătoase, îmbină gustul plăcut cu o serie de beneficii nutriționale. […]
Supa de rosii cu telina
PrinteazaSupa de rosii cu telina din: rosii, cartofi, ceapa, telina, usturoi, unt, smantana, sare, piper.
Ingrediente:
- un kg roşii bine coapte
- 2 cartofi
- 2 cepe uscate
- un fir ţelină
- un căţel usturoi
- 100 g unt
- smântână pentru servit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o oală se topeşte untul si se călesc ceapa si usturoiul foarte puţin. adaugă apoi roşiile tăiate în două, cartofii taiati cuburi si telina, sare, piper.
Se acoperă cu apă, se pune capacul $i se lasă să fiarbă 20 de minute. mixează legumele si se aduce supa la roasă cu smântână deasupra.
Supa de rosii cu telina
Pofta buna!
Brânza Telemea: Beneficii, Valori Nutriționale și Rețete Delicioase
Probabil cea mai populară brânză românească, telemeaua este o brânză sărată, maturată în saramură, cu o textură fermă și un gust variind de la blând la intens. Procesul de fabricație al brânzei telemea a evoluat de-a lungul secolelor, dar metodele tradiționale de producție încă […]