Cartofi – crochete

Printeaza

Cartofi – crochete din: cartofi, oua, unt, faina, pesmet, piper, sare, ulei sau untura.

Ingrediente:Cartofi - crochete

  • 500 g cartofi
  • 2 gălbenuşuri de ouă fierte
  • 1 lingură unt
  • 2 linguri făină
  • 1 ou crud
  • 1 lingură pesmet
  • piper
  • sare
  • 2 linguri ulei (sau untură)

 

Mod de preparare:

Cartofii se fierb în coajă şi se curăţă calzi, sau se fierb curătati şi tăiati în sferturi. Se pasează apoi cu o furculiţă, se amestecă cu 1 lingură de unt sau margarină, eventual pasta se mai subţiază cu pufină apă caldă, apoi se adaugă gălbenuşurile şi 1 lingură de făină.

Se amesetcă în continuare, se adaugă piperul şi sarea, obţinându-se în final un piure consistent.

Se formează cu mâna crochete lunguieţe care se dau prin făină, ou bătut şi pesmet. Se prăjesc în baie de ulei (sau untură) şi se servesc calde, ca garnitură, în locul cartofilor prăjiţi, la friptură sau grătar.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.