Eclere cu crema de zmeura
PrinteazaEclere cu crema de zmeura din: apa, unt, zaha, oua, sare, faina, ou, zmeura, lamaie, sirop de zmeura.
- 250 ml apă
- 100 g unt
- 5 linguri zahăr
- 5 ouă
- 4 g sare fină
- 350 g făină
- 25 ml apă
- 115 g unt
- 85 g zahăr tos
- un ou
- 200 g zmeură
Pentru glazura:
- 200 g zahăr pudră
- un albuş
- 2 linguri sirop de zmeură
- sucul unei jumătăţi de lămâie
Mod de preparare:
Pentru aluat, apa, untul, zahărul şi sarea se pun pe foc să fiarbă.
Imediat ce fierbe, se trage vasul de pe foc, se pune făina dintr-odată, se amestecă bine, se pune pe foc amestecând continuu şi se ţine până ce aluatul se desprinde de pereţii vasului.
Se trage vasul de pe foc, se lasă să se răcească puţin, apoi se pun ouăle, unul câte unul, amestecând energic. Trebuie să rezulte o pastă moale, care se pune într-un poş.
Se eliberează baistonaşe lungi de 10 cm în tava de copt tapetată cu hârtie.
Se coc 30-35 de minute.
Pentru cremă, se fierb apa, zmeura şi zahărul şi se obţine un sirop care se trece prin sită, apoi se toarnă treptat peste ou amestecând continuu.
Se lasă să se răcorească şi se adaugă untul moale. Se amestecă energic.
Se taie în două pe lung fiecare bastonaş copt şi răcit, fără a desprinde cele două jumătăţi. Se pune crema pe partea care va constitui baza, se acoperă cu cealaltă parte.
Pentru glazură, se amestecă energic albuşul cu zahărul şi apoi i se adaugă sucul de lămâie şi siropul de zmeură strecurat.
Se toarnă glazura peste fiecare ecler şi se dau la rece.
Pofta buna!