Dovlecei si rosii la cuptor
PrinteazaDovlecei si rosii la cuptor din: dovlecei, rosii, telemea, faina, ulei, sare.
- 4-5 dovlecei
- 1/2 kg roşii coapte bine
- 0,1 kg telemea
- 1 lingură făină
- 2-3 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Dovleceii se spală bine şi se curăţă de coajă, apoi se taie în rondele de circa 5 mm grosime. Rondelele de dovlecei se dau prin făină, apoi se prăjesc în ulei pe ambele părţi.
Roşiile se taie rondele groase tot cam de 5 mm, iar telemeaua se taie în feliuţe cât mai subţiri (sau se rade). Intr-o tavă (preferabil din sticlă termorezistentă) se pun alternativ un strat de dovlecei (rondele), un strat de roşii (rondele) şi un strat de brânză (feliuţe).
In funcţie de mărimea tăvii, se pot repeta de câteva ori cele trei straturi de compoziţie. Peste fiecare strat de dovlecei şi de roşii se presară (opţional) sare.
Deasupra se pune restul de brânză (eventual rasă) şi se toarnă grăsimea rămasă după prăjitul dovleceilor. Se dau la cuptor la foc potrivit cam 30-45 de minute. Se servesc calzi, în tava în care au fost pregătiţi.
Varianta de post se pregăteşte fără brânză sau, după dorinţă, înlocuind brânza cu 2-3 căpăţâni de usturoi, care se curăţă, iar căţeii se taie în bucăţele mici care se rumenesc puţin în ulei fierbinte.
Pofta buna!