Reteta zilei: Miel cu legume si sos picant
PrinteazaMiel cu legume si sos picant din: miel, iaurt, ulei, ceapa, ardei gras, usturoi, ardei iute, ghimbir, pasta de curry, conserve de rosii, sofran, rosii, sare, piper, coriandru.
Ingrediente:
- 1.5 kg carne de miel, fara os
- 250ml iaurt
- 2 linguri ulei
- 3 cepe
- 2 ardei roșii, fara semințe, taiati bucăți
- 3 catei de usturoi, tocat
- 1 ardei iute, fara semințe și tocat
- 2.5cm rădăcină proaspătă de ghimbir
- 2 linguri de pasta de curry
- 2 cutii de 400g rosii
- 1 varf de cutit de sofran
- 800g rosii proaspete, taiate in jumătati
- sare și piper negru măcinat
- coriandru
Mod de preparare:
Se amesteca mielul cu iaurtul într-un bol. Se acoperă și se răcește timp de aproximativ 1 oră.
Incalziti uleiul într-un wok. Se scurge carnea de miel de surplusul de iaurt si se incorporeaza in tigaie.
Rumeniti bine. Pastrati apoi deoparte.
Se taie două dintre cepe în felii și se adaugă in tigaie uleiul ramas. Gatiti ceapa la foc mediu timp de aproximativ 10 minute.
Se adauga ardeii si mai gatiti timp de încă 5 minute. Scoateti legumele din tigaie si pastrati deoparte.
Între timp, se taie ceapa rămasă.
Adăugați in tigaie impreuna cu usturoi, ardei iute si ghimbir, si gatiti, amestecand frecvent, pana cand inmoaie.
Se incorporeaza pasta de curry și conservele de roșii cu sosul de iaurt.
Adaugati carnea de miel, condimente după gust și se amestecă bine.
Se aduce la fierbere si gatiti timp de 30 de minute.
Se amesteca șofranul cu putina apă clocotită si se amesteca sa se dizolve.
Adăugați peste carne. Se adauga amestecul de ceapa, roșiile proaspete și aduceti la fierbere timp de 15 minute.
Se decoreaza cu coriandru tocat si se serveste imediat cu legume.
Miel cu legume si sos picant
Pofta buna!
Foarte buna carnea de miel in sos picant
Vreau si eu din mielul asta sa vad cum a iesit