Blinele cu smantana si peste afumat

Printeaza

O reteta de blinele cu faina de greu, faina de secara, drojdie, oua, unt, sare. Se serveste cu smantana si peste afumat.

Inrgediente:Blinele cu smantana si peste afumat

  • 400 g făină de grîu
  • 400 g făină de secară
  • 30 g drojdie
  • 6 ouă
  • 60 g smîntînă
  • 80 g unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Se pune făina într-o cratiţă şi se face o gropiţă în mijloc în care se pune drojdia dizolvată într-o ceşcuţă de apă caldă. Se amesstecă aceste ingre­diente, iar apoi se .acoperă cu un şervet curat şi se leasă la cald aproape două ore.

Aluatul trrebuie să crească încă o dată pe cît aa fost. După ce a crescut, se adaugă făina de secară, gălbenuşurile, smîntîna, sarea şi albuşurile bătute spumă.

Se lasă apoi aluatul să se odihrnească pentru 20 de minute. Intr-o tigaie se pune puţin unt şi se încinge. Se ia cu lingura din aluat şi se prăjesc nişte clătite mai groase. Se servesc cu smantînă şi peşte afu­mat.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • alade reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.