Blinele cu smantana si peste afumat
PrinteazaO reteta de blinele cu faina de greu, faina de secara, drojdie, oua, unt, sare. Se serveste cu smantana si peste afumat.
- 400 g făină de grîu
- 400 g făină de secară
- 30 g drojdie
- 6 ouă
- 60 g smîntînă
- 80 g unt
- sare
Mod de preparare:
Se pune făina într-o cratiţă şi se face o gropiţă în mijloc în care se pune drojdia dizolvată într-o ceşcuţă de apă caldă. Se amesstecă aceste ingrediente, iar apoi se .acoperă cu un şervet curat şi se leasă la cald aproape două ore.
Aluatul trrebuie să crească încă o dată pe cît aa fost. După ce a crescut, se adaugă făina de secară, gălbenuşurile, smîntîna, sarea şi albuşurile bătute spumă.
Se lasă apoi aluatul să se odihrnească pentru 20 de minute. Intr-o tigaie se pune puţin unt şi se încinge. Se ia cu lingura din aluat şi se prăjesc nişte clătite mai groase. Se servesc cu smantînă şi peşte afumat.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- alade reteta