Mazare cu afumatura de porc

Printeaza

Mazare cu afumatura de porc din: mazare, ceapa, afumatura, faina, ulei, sare.

Ingrediente:Mazare cu afumatura de porc

  • 1 kg mazăre verde, boabe
  • 3-4 cepe
  • 200-300 g afumătură (ciolan, jambon, slănină)
  • 1/2 lingură făină
  • 1 lingură ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-o cratită de circa 3 I se prăjeşte ceapa, apoi se adaugă afumătura tăiată în bucăţele mai mici. Când s-au rumenit, se adaugă mazărea şi puţină apă fierbinte şi se lasă să fiarbă înăbuşit.

Separat, se face un sos alb: într-o tigaie se pune ulei, apoi făină şi se stinge cu apă. Sosul se toarnă peste mazărea care fierbe şi se continuă fiertul încă 20-30 de minute, până ce mazărea se moaie bine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.