Frigarui in stil oriental
PrinteazaFrigarui in stil oriental din: piept de pui, ardei, ulei, lamaie, boia, chimen, ceapa, usturoi, sare.
- 1 piept mare de 400-450 g
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras verde ulei
Pentru marinada:
- 1 1/2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1/2-1 linguriţă boia iute
- 1/2 linguriţă chimen măcinat
- 1/4 ceapă mică, tocată mărunt
- 2 căţei de usturoi bine zdrobiţi
- 1/4 linguriţă sare
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în 16-20 de cuburi. Uscaţi-o pe un prosop de bucătărie. Amestecaţi toate ingredientele pentru marinată, puneţi bucăţile de pui şi lăsaţi-le să stea la marinat 1 oră.
Tăiaţi ardeii în bucăţi. Infigeţi pe frigărui bucăţi de carne, alternând cu bucăţi de ardei de diferite culori.
Puneţi-le pe grătar, răsuciţi frigăruile să se rumenească pe toate părţile şi ungeţi-le de 2-3 ori cu ulei.
Pofta buna!