Retete clasice: Praz cu masline
PrinteazaPraz cu masline din: praz, masline, bulion, faina, ulei, dafin, sare.
- 6-7 fire de praz
- 100 g măsline
- 1 lingură bulion
- 1/2 lingură făină
- 2-3 linguri ulei
- foi de dafin
- sare
Mod de preparare:
Prazul se curăţă, se spală, apoi se taie în bucăţi de 4-5 cm lungime şi se opăreşte (se fierbe în clocot câteva minute). Se scoate apoi prazul din apă şi se pune la scurs. După ce s-a scurs bine, se pune la rumenit într-o cratiţă mai mare (2-3 I) cu puţin ulei.
Separat, într-o tigaie, se pune o lingură de ulei să se înfierbânte. Se presară apoi făina şi, când aceasta s-a îngălbenit, se stinge cu un pahar de apă, apoi se adaugă bulionul şi foile de dafin. Sosul astfel obţinut (şi subţiat cu apă caldă) este turnat peste praz, apoi cratiţa se pune la cuptor.
Când prazul este aproape gata, se adaugă măslinele, care în prealabil au fost opărite (3-5 minute în apă fiartă). Se pune sarea (după gust) şi eventual se mai dă la cuptor 5 minute.
Pofta buna!