Muschi de porc file cu plante aromate
PrinteazaMuschi de porc file cu plante aromate din: muschi file, oregano, salvie, suc de portocale, miere, piper, sare, ulei, usturoi, lamaie.
- 1 kg muşchi file nefeliat
- 1 1/4 cană oregano proaspăt
- 1/4 cană frunze de salvie
- 1 1/4 cană suc de portocale
- 1/4 cană miere lichidă
- 1 lingură piper măcinat mare
- 2 linguri ulei
- 1/4 linguriţă sare
- 6 căţei de usturoi curăţaţi
- 1/4 linguriţă sare
- 2 linguri coajă de lămâie rasă (fără partea albă)
Mod de preparare:
Puneţi primele 9 ingrediente în blender şi procesaţi 5-10 secunde. Puneţi carnea într-o pungă cu fermoar sau într-o cutie cu capac, turnaţi peste ea amestecul din blender.
Inchideţi punga sau cutia şi lăsaţi la frigider cca 2 ore, întorcând carnea din când în când. Pregătiţi grătarul. Scoateţi carnea din frigider, lăsaţi-o la temperatura camerei 15-20 min, apoi scoateţi-o din marinată şi pudraţi-o cu sarea.
Ungeţi cu ulei grătarul, plasaţi-1 cam la 12-15 cm de jar. Aşezaţi carnea şi acoperiţi grătarul cu capacul. Lăsaţi cam 15 min, apoi întoarceţi carnea şi mai lăsaţi-o mea 10-15 min.
Luaţi carnea de pe grătar şi lăsaţi-o să stea 10 minute înainte de a o felia.
Pofta buna!