Muschi de porc file cu plante aromate

Printeaza

Muschi de porc file cu plante aromate din: muschi file, oregano, salvie, suc de portocale, miere, piper, sare, ulei, usturoi, lamaie.

Ingrediente:Muschi de porc file cu plante aromate

  • 1 kg muşchi file nefeliat
  • 1 1/4 cană oregano proaspăt
  • 1/4 cană frunze de salvie
  • 1 1/4 cană suc de portocale
  • 1/4 cană miere lichidă
  • 1 lingură piper măcinat mare
  • 2 linguri ulei
  • 1/4 linguriţă sare
  • 6 căţei de usturoi curăţaţi
  • 1/4 linguriţă sare
  • 2 linguri coajă de lămâie rasă (fără partea albă)

Mod de preparare:

Puneţi primele 9 ingrediente în blender şi procesaţi 5-10 secunde. Puneţi carnea într-o pungă cu fermoar sau într-o cutie cu capac, turnaţi peste ea amestecul din blender.

Inchideţi punga sau cutia şi lăsaţi la frigider cca 2 ore, întorcând carnea din când în când. Pregătiţi grătarul. Scoateţi carnea din frigider, lăsaţi-o la temperatura camerei 15-20 min, apoi scoateţi-o din marinată şi pudraţi-o cu sarea.

Ungeţi cu ulei grătarul, plasaţi-1 cam la 12-15 cm de jar. Aşezaţi carnea şi acoperiţi grătarul cu capacul. Lăsaţi cam 15 min, apoi întoarceţi carnea şi mai lăsaţi-o mea 10-15 min.

Luaţi carnea de pe grătar şi lăsaţi-o să stea 10 minute înainte de a o felia.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.