Frigarui cu seminte de coriandru

Printeaza

Frigarui cu seminte de coriandru din: carne de porc, chimen, seminte de coriandru, boia, usturoi, sare, sofran, dafin, oregano, otet, ulei.

 

Ingrediente:

  • 500 g carne macra de porc (preferabil muşchi file) sau miel

Pentru marinada:

  • 1/2 linguriţă seminţe de coriandru, măcinate mai mare
  • 1/2 linguriţă chimen bine zdrobit
  • 1/2 linguriţă seminţe de fenicul, zdrobite
  • 1-2 linguriţe boia dulce cu aromă de fum
  • 2 căţei de usturoi
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 vârf de cuţit de şofran, infuzat cu 2 linguri apă clocotită
  • 1 lingură oregano proaspăt, tocat (sau 1 linguriţă oregano uscat)
  • 1 foaie de dafin, marunţită
  • 2 linguriţe oţet din vin roşu
  • 2 linguriţe ulei de măsline

 

Mod de preparare Frigarui cu seminte de coriandru:

Tăiaţi carnea în cuburi cu latura de 2,5-3 cm; aplatizaţi-le uşor cu palma. Zdrobiţi usturoiul şi frecaţi-l cu sarea.

Puneţi carnea intr-un castron, puneţi peste ea toate ingredientele, în afara de ulei, şi amestecaţi foarte bine.

Adăugaţi apoi şi uleiul, amestecaţi din nou, acoperiţi cu folie de plastic şi lăsaţi în frigider 2-12 ore.

Pregătiţi jarul. înşiraţi carnea pe patru frigărui (daca sunt din lemn, înmuiaţi-le bine în apă). Frigeţi-le cam 5-6 min pe fiecare parte.

Carnea de porc trebuie să fie bine pătrunsă, cea de miel poate rămâne puţin roz în mijloc.

Pudraţi cu sare şi piper, serviţi imediat, cu diverse salate, eventual cu pătrunjel sau coriandru tocat pe deasupra.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.