Vrabioara cu sos de usturoi

Printeaza

Vrabioara cu sos de usturoi din: otet, cimbru, zahar, vrabioara, usturoi, ulei, sare.

Ingrediente:Vrabioara cu sos de usturoi

  • 3 linguri oţet de mere
  • 1 lingură cimbru uscat
  • 1 lingură zahăr
  • 800 g vrăbioară dezosată

Sos de usturoi copt:

  • 10-12 căpăţâni mari de usturoi
  • ulei de măsline
  • 1 linguriţă sare

 

Mod de preparare:

Pregătiţi sosul de usturoi. Incingeţi cuptorul la putere medie.

Tăiaţi orizontal partea de sus (cea cu vârfurile căţeilor) a căpăţânilor de usturoi.

Puneţi căpăţânile într-o tavă mică (ideal, tavă pentru brioşe) şi aranjaţi-le în aşa fel încât toate să stea cu partea tăiată în sus.

Puneţi puţin ulei de măsline pe fiecare căpăţână, apoi înfăşuraţi-o pe fiecare cu o bucată de folie de aluminiu.

Coaceţi-le în cuptor 35-40 min, până când usturoiul s-a înmuiat. Scoateţi din cuptor, lăsaţi să se răcească puţin şi striviţi cu furculiţa căpăţânile pentru a scoate din ele căţeii copţi.

Crema rezultată din zdobirea usturoiului copt se mai poate folosi şi la paste, în amestec cu parmezan.

Combinaţi 1 cană de pastă de usturoi cu oţetul, oregano, zahărul şi sare după gust. Tăiaţi carnea în 4 felii groase.

Amestecaţi bine sosul cu vrăbioarele, într-o pungă cu fermoar sau într-o cutie cu capac. Lăsaţi să se marineze în frigider cel puţin 30 minute (dar nu mai mult de 4 ore).

Scoateţi vrăbioarele din frigider, lăsaţi-le 15-20 min la temperatura camerei, apoi scoateţi-le din marinată. Frigeţi-le la jar puternic, 3-4 min pe fiecare parte.

Serviţi-le imediat, tăiate felii, alături de diverse legume coapte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.