Hamburger cu coriandru
PrinteazaHamburger cu coriandru din: carne de vita, boia, sre, piper, pesmet, ou, ceapa, seminte de coriandru.
- 500 g carne de vită tocată
- 1/4 linguriţă boia iute
- sare
- piper proaspăt măcinat
- 2-3 linguri pesmet proaspăt
- 1 ou
- 1/4 cub concentrat de vită
- 1/2 ceapă medie, tocată mărunt sau rasă
- 1/4 linguriţă seminţe de coriandru măcinate
Mod de preparare:
Ideal este să cumpăraţi carne macră de vită şi să o tocaţi acasă, prin sita mare.
Dizolvaţi bucăţica de cub de concentrat de vită în 1/4 cană apă fierbinte.
Amestecaţi bine toate ingredientele. Lăsaţi amestecul să se răcească bine, în frigider, apoi împărţiţi-1 în 4 bile egale. Aplatizaţi bilele, eventual faceţi cu degetul o adâncitură în mijlocul fiecăreia, ca să nu se umfle când le puneţi pe foc.
Frigeţi pe grătarul cu cărbuni, pe grătarul de fontă sau la grilul cuptorului.
Serviţi între felii de chiflă, cu rondele subţiri de ceapă, felii de roşii şi de castraveţi muraţi, frunze de salată, maioneză şi ketchup.
Puteţi înlocui carnea de vită cu piept de pui.
Pofta buna!