Reteta frigarui in stil japonez
PrinteazaReteta frigarui in stil japonez din: fleica sau vrabioara, usturoi, miere, sos de soia, sherry, ulei, otet, ghimbir.
- 700-800 g fleică sau vrăbioară
Pentru marinada:
- 1 căţel de usturoi
- 1 ceaşcă miere lichidă
- 1 ceaşcă sos de soia
- 1 ceaşcă Sherry
- 1/4 ceaşcă ulei
- 3 linguri oţet din orez
- 2 linguriţe ghimbir ras
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea cubuleţe, puneţi-o într-un castron adânc. Procesaţi 30-40 secunde în blender ingredientele marinadei, apoi turnaţi-o peste carne.
Acoperiţi şi lăsaţi în frigider 6-8 ore.
Scoateţi carnea din marinadă, înşiraţi-o pe 6 frigărui şi frigeti-o toate părţile.
Pofta buna!